Så söker du till oss

På Utredningskompaniet kan du få hjälp med neuropsykiatriska utredningar, utan att behöva vänta för länge. Alla människor har rätt att välja en vårdgivare för utredning inom psykiatrin, enligt Patientlagen. Våra specialister har lång erfarenhet av neuropsykiatriskt utredningsarbete för barn och vuxna. På så vis tar vi reda på om du eller ditt barn kan ha en neuropsykiatriska variation, som ADHD, ADD, autism eller lindrig intellektuell funktionsnedsättning. 

Väljer du oss kan du antingen söka med offentlig eller privat finansiering. Det gäller dig själv, såväl som ditt barn. Många familjer har väntat länge på en utredning och vi finns till för att möta behovet av vetenskapligt grundade undersökningar, oavsett om din utredning bekostas med privata eller offentliga medel. Våra mottagningar finns i Borlänge, Skövde och Sollentuna i Stockholm.

Privatfinansierad utredning

Kanske har du eller ditt barn väntat länge på en utredning utan att ha fått en remiss?
Då är ni varmt välkomna att söka till oss för en privatfinansierad utredning. Det kräver ingen remiss. Dessutom erbjuder vi vid behov hjälp med omprövande utredningar.

Först får ni träffa en specialistläkare inom neuropsykiatri, som bedömer om det finns skäl till utredning. Detta för att säkerställa att annan hjälp eller vård inte behövs. Rekommenderas en utredning så fortsätter processen om ni väljer att gå vidare.
Allt med hjälp av vårt team som består av specialistläkare inom psykiatri, psykologer och kuratorer.

Offentligt finansierad utredning

Om din utredning finansieras med hjälp av sjukvårdsregionens taxa kan du vända dig till oss. Vi har avtal med regionerna och strävar efter så korta väntetider som det bara går. Det görs möjligt med ett noggrant förarbete, där våra specialister snabbt hittar rätt metod för utredningen. Bekostas utredningen av er sjukvårdsregion behövs vanligtvis en remiss från en annan vårdgivare. Reglerna varierar dock mellan olika regioner. Kontakta oss så berättar vi vad som gäller i just din region.