För vuxna

Sök till oss om du misstänker att du har en neuropsykiatrisk variation eller nedsättning. Ofta kommer svårigheter med neuropsykiatriska variationer till uttryck i vardagen, som på jobbet, i relationer eller under andra sociala aktiviteter. Om du känner att något inte är som det ska i jämförelse med din omgivning, är du välkommen att söka till oss. Vi är specialister på utredningar om ADHD, ADD, autism och lindrig intellektuell funktionsnedsättning.

Allt fler vuxna söker hjälp

Allt fler vuxna väljer att genomgå utredningar för att få ökad förståelse om sitt eget beteende i olika situationer. Med ny forskning ökar kunskapen inom neuropsykiatrin, samtidigt som förståelsen för olika diagnoser blir större i samhället. På Utredningskompaniet möter du utbildad personal med specialistkompetens inom neuropsykiatri. Vi vet hur det är att leva med olika diagnoser och hur det kan påverka ens anhöriga. Det är aldrig försent att göra en utredning och på så vis få rätt hjälp och stöd.

Korta utredningstider

Vårt mål är att så snabbt som möjligt hitta rätt metod för din utredning och på så vis förkorta utredningstiden. Det görs möjligt med noggrant förarbete i planeringen för utredningen, utifrån hög expertis och mångåriga erfarenhet av neuropsykiatriska utredningar. Kanske har du väntat väntat länge på en utredning och vill få hjälp så snabbt som möjligt. Då finns vi till för att möta ditt behov av en vetenskapligt grundade undersökning med hög precision.

Sök till oss

Här på Utredningskompaniet kan du välja mellan att söka med offentlig eller privat finansiering för din utredning.

Söka med offentlig finansiering

Om utredningen bekostas av din sjukvårdsregion behövs vanligtvis en remiss från annan vårdgivare. Reglerna varierar dock mellan olika regioner. Kontakta oss så berättar vi vad om gäller i just din region.

Söka med privat finansiering

Vi välkomnar även dig som vill bekosta din utredning med privata medel. Det kräver ingen remiss. Kontakta oss för mer information angående kostnader så får du ett pris på din behandlingsplan.

Så söker du

Första steget mot en utredning är att fylla i en blankett för egen vårdbegäran. Den ifyllda blanketten skickas till oss via vanlig post.

När vi har fått in din vårdbegäran kontaktar vi dig för att guida dig genom hela utredningsprocessen. 

Se detaljerad information om hur du fyller i en vårdbegäran längst ned på sidan. 

Egen vårdbegäran – Vuxen

Egen Vårdbegäran – Barn

Notera att vem som kan utfärda en remiss för en utredning varierar mellan de olika regionerna. Läs mer om vad som gäller i din region genom att klicka på länken.

Hur fyller jag i?

  • Välj rätt blankett för dig eller ditt barn. Observera att det finns två olika blanketter, en för personer under 18 år respektive en för personer över 18 år. För personer under 18 år krävs vårdnadshavarnas underskrift.
  • Ladda ned och skriv ut blanketten.
    Förbered material som kan skickas med exempelvis kopior på medicinsk journal, tidigare utredningar eller dokumentation från skolan.
  • Lägg allt i ett kuvert och försegla.

 

Vart skickar jag brevet?

Skicka blanketten till adressen nedan. Notera att blanketten skickas till denna adress oavsett vilken av våra mottagningar du vill komma till. Vi guidar dig rätt i nästa steg.

Skicka till:
Utredningskompaniet Sverige AB
Box 2003
195 02 Märsta

Vad händer sen?

Vi går igenom din egna vårdbegäran så snart vi kan. Handläggningstiden är upp till två veckor. Så snart vi är klara kontaktar vi dig!
Hör av dig …om du undrar något eller om du vill att vi berättar mer. Kontakta oss.
Ladda ner blankett för remiss skola (PDF)