För barn

Sök till oss om du misstänker att ditt barn har en neuropsykiatrisk variation eller nedsättning. Vi är specialister på utredningar som undersöker om ditt barn har ADHD, ADD, autism eller lindrig intellektuell funktionsnedsättning. På Utredningskompaniet möter du utbildad personal med specialistkompetens inom neuropsykiatri.

Korta utredningstider 

Vårt mål är att så snabbt som möjligt hitta rätt metod för ditt barns utredning och på så vis förkorta utredningstiden. Det görs möjligt med noggrant förarbete i planeringen för utredningen, utifrån hög expertis och mångåriga erfarenhet av neuropsykiatriska utredningar för barn och unga. Många barn och anhöriga har väntat länge på en utredning och vi finns till för att möta behovet av vetenskapligt grundade undersökningar med hög precision.  

Ge ditt barn rätt stöd 

Vi vet hur det är att leva med olika diagnoser och hur det kan påverka anhöriga. Det ställer krav på skola och annan omgivning, för att ditt barn ska få rätt stöd enligt lag. Ofta kommer svårigheter med neuropsykiatriska variationer eller nedsättningar till uttryck i vardagliga situationer, som skola, relationer och aktiviteter på fritiden. Om det finns en bakomliggande problematik relaterad till neuropsykiatriska tillstånd, kan det underlätta för ditt barn med en utredning i tidig ålder. 

Sök till oss

Här på Utredningskompaniet kan du välja mellan att söka med offentlig eller privat finansiering för barnets utredning.

Söka med offentlig finansiering

Ska barnets utredning bekostas av dess sjukvårdsregion behövs vanligtvis en remiss från annan vårdgivare. Reglerna varierar dock mellan olika regioner. Kontakta oss så berättar vi vad om gäller i just din region.

Söka med privat finansiering

Vi välkomnar även dig som vill bekosta en utredning för barn med privata medel. Det kräver ingen remiss. Kontakta oss för mer information angående kostnader så får du ett pris på er behandlingsplan.

Så söker du

Första steget mot en utredning är att fylla i en blankett för egen vårdbegäran. Den ifyllda blanketten skickas till oss via vanlig post.

När vi har fått in din vårdbegäran kontaktar vi dig för att guida dig genom hela utredningsprocessen. 

Se detaljerad information om hur du fyller i en vårdbegäran längst ned på sidan. 

Egen vårdbegäran – Vuxen

Egen Vårdbegäran – Barn

Notera att vem som kan utfärda en remiss för en utredning varierar mellan de olika regionerna. Kontakta oss så berättar vi mer vad som gäller i din region.

Hur fyller jag i?
  • Välj rätt blankett för dig eller ditt barn. Observera att det finns två olika blanketter, en för personer under 18 år respektive en för personer över 18 år. För personer under 18 år krävs vårdnadshavarnas underskrift.
  • Ladda ned och skriv ut blanketten.
    Förbered material som kan skickas med exempelvis kopior på medicinsk journal, tidigare utredningar eller dokumentation från skolan.
  • Lägg allt i ett kuvert och försegla.

 

Vart skickar jag brevet?

Skicka blanketten till adressen nedan. Notera att blanketten skickas till denna adress oavsett vilken av våra mottagningar du vill komma till. Vi guidar dig rätt i nästa steg.

Skicka till:
Utredningskompaniet Sverige AB
Box 2003
195 02 Märsta

Vad händer sen?

Vi går igenom din egna vårdbegäran så snart vi kan. Handläggningstiden är upp till två veckor. Så snart vi är klara kontaktar vi dig!
Hör av dig …om du undrar något eller om du vill att vi berättar mer. Kontakta oss.

Ladda ner blankett för remiss skola (PDF)