Har du behov av en neuropsykiatrisk utredning? 

Vi på Utredningskompaniet är specialiserade på neuropsykiatriska utredningar. I dagsläget har vi tre mottagningar som finns i Stockholm, Skövde och Borlänge. De flesta som kommer till oss är barn och ungdomar, men vi utreder även vuxna. 

Första steget mot en utredning är att fylla i en blankett för egen vårdbegäran. Den ifyllda blanketten skickas till oss via vanlig post.

När vi har fått in din vårdbegäran kontaktar vi dig för att guida dig genom hela utredningsprocessen. 

Se detaljerad information om hur du fyller i en vårdbegäran längst ned på sidan. 

Egen vårdbegäran – Vuxen
Egen Vårdbegäran – Barn

Notera att vem som kan utfärda en remiss för en utredning varierar mellan de olika regionerna. Läs mer om vad som gäller i din region genom att klicka på länken. 

Hur fyller jag i? 

  1. Välj rätt blankett för dig eller ditt barn. Observera att det finns två olika blanketter, en för personer under 18 år respektive en för personer över 18 år. För personer under 18 år krävs vårdnadshavarnas underskrift.  
  2.  Ladda ned och skriv ut blanketten. 
  3. Förbered material som kan skickas med exempelvis kopior på medicinsk journal, tidigare utredningar eller dokumentation från skolan.
  4. Lägg allt i ett kuvert och försegla. 

Vart skickar jag brevet? 

Skicka blanketten till adressen nedan. Notera att blanketten skickas till denna adress oavsett vilken av våra mottagningar du vill komma till. Vi guidar dig rätt i nästa steg 

Skicka till: 

Utredningskompaniet Sverige AB
Box 2003
195 02 Märsta

Vad händer sen? 

Vi går igenom din egna vårdbegäran så snart vi kan. Handläggningstiden är upp till två veckor. Så snart vi är klara kontaktar vi dig!

Hör av dig …om du undrar något eller om du vill att vi berätter mer. Kontakta oss

Ladda ner blankett för remiss skola (PDF)